Παπανικολάου Ευάγγελος γυναικολόγος

Το Ίδρυμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Γενετικής  Η.R.G  είναι ενεργό από το 2006.

Ο γιατρός γυναικολόγος εξωσωματικής γονιμοποίησης και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Θεσσαλονίκη κ. Παπανικολάου εκπαιδεύτηκε για 4 χρόνια, στο πιο πρωτοπόρο ίσως κέντρο εξωσωματκής στο κόσμο, στο Φλαμανδόφωνο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών-Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής, (Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, Vrije Universiteit Brussel).

Η υπογονιμότητα είναι μία οργανική διαταραχή που  δημιουργεί την αίσθηση του ασθενούς χωρίς όμως το σώμα να παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειας στη πλειονότητα των περιπτώσεων.

Η ψυχολογική επιβάρυνση είναι τέτοια που έχει επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά μας σαν άτομα όσο και στη σχέση με τον/την σύντροφό μας.

Στο Η.R.G θα συνειδητοποιήσετε ότι η υπογονιμότητα δεν σημαίνει στειρότητα και αργά ή γρήγορα θα αποκτήσετε παιδί, εφόσον διαπιστώσετε ότι είστε στο κατάλληλο ιατρικό περιβάλλον.

Η διερεύνηση της αιτιολογίας και η λογική χρήση εξετάσεων και διαγνωστικών επεμβάσεων (υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση) θα οδηγήσει στην κατάλληλη θεραπεία, με γνώμονα την μεγιστοποίηση της πιθανότητας επίτευξης κύησης παράλληλα με το minimum κόστος.

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση στα ζευγάρια ότι η Εξωσωματική Γονιμοποίηση δεν είναι πανάκεια και υπάρχουν απλούστερες μέθοδοι που προηγούνται στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, εφόσον φυσικά έχουν ένδειξη.

Η συμμετοχή μας σε πολυκεντρικές μελέτες, όλα αυτά τα χρόνια, έχει σαν αποτέλεσμα να θέσουμε στην διάθεσή σας κάθε νέο φαρμακευτικό πρωτόκολλο και κάθε νέα εργαστηριακή μέθοδο που έχει γίνει standardized procedure.

Η Γενετική διερεύνηση σπανίων κληρονομικών ασθενειών είναι εφικτή και με την εφαρμογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να αποφευχθεί η μετάδοσή τους στους απογόνους μας.

Ακρωνύμια όπως ICSI, TESE, MESA, FNA, και από την γενετική πλευρά PGD, PGS, HLA αποτελούν τεχνικές που βοηθούν αποφασιστικά τη σύλληψη σε ζευγάρια που τα προηγούμενα χρόνια θα έμεναν άτεκνα.

Τεχνικές όπως η καλλιέργεια βλαστοκύστεων, κατάψυξη εμβρύων, vitrification εμβρύων, προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος, δωρεά ωαρίων, δωρεά σπέρματος, βιοψία όρχεως και κατάψυξη ωαρίων αποτελούν καθημερινά όπλα στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση extreme παθολογικών καταστάσεων.

Στο Ιδρυμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Γενετικής θα αισθανθείτε με την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη ότι η ασφάλεια της γυναίκας προέχει και η γέννηση ενός υγιούς μωρού ακολουθεί.

Έτσι η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία και μία ακόμα κερδισμένη μάχη στον αγώνα της ζωής.