Assisting Nature Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Ο κ. Παπανικολάου Ευάγγελος είναι ο Co Founder του Assisting Nature .Yπήρξε στην πρώτη γραμμή πολλών καινοτομιών και προόδων στην IVF και είναι ο κύριος οραματιστής  και συνιδρυτής (2013) της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Assisting Nature.

Το πρώτο διδακτορικό του απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων το 2004.Το θέμα της διατριβής ήταν «Η πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια και η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων» υπό την καθηγήτρια κ. Καλανταρίδου Σοφία.

Το 2008 εξελέγη Διδάκτωρ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με θέμα «Καλλιέργεια Βλαστοκύστεων στην IVF»υπό τον καθηγητή Paul Devroey.Επίσης απέκτησε στο ίδιο πανεπιστήμιο Master στην Ιατρική και Φαρμακευτική έρευνα.

Επιπλέον αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής, της Βελγικής, της Ευρωπαϊκής εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής καθώς και της αντίστοιχης της Αμερικής.

Είχε την τιμή να προσκληθεί και να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του YALE το 2014, στην Αμερική.Επιπρόσθετα, είδε την έρευνά του για την εμβρυομεταφορά βλαστοκύστεων να δημοσιεύεται στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση ‘The New England Journal of Medicine’’ με impact factor 52 ενώ μία από τις μελέτες του για το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των 10 πιο αναγνωσθέντων άρθρων στο τομέα της αναπαραγωγής.

Συνολικά έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εβδομήντα άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και δρα ως εξωτερικός κριτής σε 12 περιοδικά της Μαιευτικής Γυναικολογίας.
Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πάνω από 100 παγκόσμια συνέδρια και συμμετέχει ενεργά σε πολυκεντρικές μελέτες με κορυφαίους καθηγητές σε Ευρώπη και Αμερική.Είναι συγγραφέας κεφαλαίων σε συγγράμματα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σχετικά με την εφαρμογή  νέων τεχνικών εξωσωματικής.

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος συμμετέχει στην εκπαίδευση τόσο φοιτητών, όσο και ειδικευόμενων ιατρών καθώς και μεταπτυχιακών φοιτητών ενώ έχει λάβει και τιμητικές διακρίσεις για την εργασία του. Πρόσφατα συμμετάσχει και διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου της Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον ο κ Παπανικολάου είναι εκπαιδευμένος στην Λαπαροσκοπική και Υστεροσκοπική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο της Leuven του Βελγίου.

Έχει κάνει πάνω από 1000 υστεροσκοπήσεις και πέριξ των 200 Λαπαροσκοπήσεων ενώ θεωρείται ειδικός στη θεραπεία των συγγενών ανωμαλιών της μήτρας όπως είναι το διάφραγμα της μήτρας.

Είναι αναγνωρισμένος διεθνώς στη θεραπεία της Ανδρικής υπογονιμότητας και ειδικά σε δύσκολες περιπτώσεις όπως η αζωοσπερμία. Στις πρακτικές του περιλαμβάνονται όλες οι ανδρολογικές τεχνικές όπως το FNA και το  TESE ενώ πρόσφατα ειδικεύτηκε και στην ανάκτηση σπερματοζωαρίων από τον ορχικό ιστό διαμέσου της καινούργιας τεχνικής μικροχειρουργικής micro – TESE.

Διηύθυνε τη Μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Βιογένεσις στη Θεσσαλονίκη από το 2007-2010.
Το 2010 εξελέγη Πρόεδρος του Ιδρύματος ανθρώπινης αναπαραγωγής και γενετικής (HRG). Το 2012-2013  τοποθετήθηκε σε θέση Manager της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Nοσοκομείου Royale Hayat στο Κουβέιτ και στα Αραβικά Εμιράτα.

Ο στόχος της κλινικής μας είναι η παροχή φροντίδας υγείας αφενός στο ανώτερο επιστημονικό επίπεδο  και αφετέρου σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τους ασθενείς φυσικά, συναισθηματικά και οικονομικά.

Όλα αυτά όταν συνδυάζονται με συνεχή έλεγχο ποιότητας εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ασθενείς μας που δεν είναι άλλο από την γένεση ενός υγιούς παιδιού.